Hokkaido gresskar suppe med chili og persille

Hokkaido gresskar suppe med chili og persille

Ingredienser

500 g Hokkaido-gresskar
200 g poteter
3 fedd hvitløk
1 løk, ca. 50 g
2 ss olivenolje
2 ts timian
1 boks kokosmelk
7 dl vann
2 ss sitronjuice

1 ds. Bonduelle svartøyde bønner
¼ bunt persille
1 rød chili
1–2 ss ristede gresskarkjerner
1 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
Evt: skyr og brød

Metode

  • Skrell og skjær gresskar, poteter, hvitløk og løk grovt, og stek dem i olivenolje med timian
  • Tilsett kokosmelk og vann, la det småkoke i 30 minutter til mørt.
  • Bland suppen, og tilsett sitronjuice, salt og pepper for smak.
  • Tilsett bønnene i en sikt og avdrypp omhyggelig.
  • Kutt persille og chili fint, bland det med bønner, gresskarkjerner og olje, tilsett salt og pepper for smak.
  • Anrett den varme suppen i bolle og dryss bønner. Server evt. med brød og skyr

Tips:
Du kan erstatte gresskaret med søtpotet, gulrot, selleri, pastinakk eller andre rotfrukter.