Braisert oksebog med kidneybønner og rotfrukter

Braisert oksebog med kidneybønner og rotfrukter

Ingredienser

Til 4 personer

600 g oksebog i terninger
Olje
Salt og pepper
2-3 dl vann
1 dl øl
1 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 stilker timian
4 gule beter skåret i store terninger
4 persillerøtter skåret i store terninger
2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)

Gremolata:
1 dl grovhakket bredbladet persille
1 fedd hakket hvitløk
Revet skall av ½ økologisk sitron

Metode

Så lett er det:

  1. Stek kjøttet i en gryte med olje. Krydre med salt og ha på vann.
    La kjøttet koke opp og fjern skummet.
  2. Kom øl, kremfløte, soyasaus og timian i gryten og legg på lokk.
    La retten småkoke i 1 time.
  3. Ha vaskede gule beter og persillerøtter i gryten og la retten småkoke
    i ytterligere 30-45 minutter.
  4. La kidneybønnene dryppe av og ha i gryten.
    La bønnene småkoke i 5 minutter.
  5. Smak til retten med salt og pepper og server med gremolata.

 

Tilberedningstid: 2 timer