Bresert kalvebog med kidneybønner og chorizo

Bresert kalvebog med kidneybønner og chorizo

Ingredienser

Til 4 personer

2 løk
4 gulrøtter
Olje
600 g kalvebog eller nakke
300 g rå chorizopølser
En liten håndfull fersk mynte
2 dl kalvebuljong
Salt og pepper
2 bokser Bonduelle kidneybønner
(drenert vekt 500 g)
En liten klatt smør

Dryss: Nigellafrø

Metode

Så lett er det:

  1. Sett ovnen på 225 grader. Smør en ildfast form med litt olje.
  2. Skær grønnsakene i mindre stykker og ha i formen sammen
    med kjøtt, pølser, mynte, buljong, salt og pepper.
  3. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett inn i ovnen i 1 ¼ time.
  4. Ta bort aluminiumsfolien og la retten brune i cirka 15 minutter.
    Hold øye med retten.
  5. Ha kidneybønnene i en gryte med litt smør og varm opp bønnene
    forsiktig før de serveres med kjøtt og pølser.

 

Tilberedningstid: 1 ¾ time