Chili con carne med svarte bønner

Chili con carne med svarte bønner

Ingredienser

4 bokser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drenert vekt),
2 løker,
olje,
400 g hakket oksekjøtt 10 %
½ rød mild chili,
1 ½ ts cumin,
¼ ts kanel,
2 bokser hakkede cherrytomater,
3 ss tomatkonsentrat,
25 g mørk sjokolade 80 %
Salt og pepper

Topping: 2 dl cremefraiche 18 %, 1 dl koriander og peppermynteblader, 1 liten rødløk, ½ mild rød chili.

Metode

Så enkelt er det:

  1. Skyll bønnene i en sikt og avdrypp.
  2. Hakk løk og stek med kjøtt til brunet.
  3. Tilsett krydder og begge typene tomater i gryten og la det småkoke i 5 minutter.
  4. Tilsett sjokolade og bønner i gryten og la dem bli gjennomvarme.
  5. Tilsett retten salt og pepper for smak.

Server i en skål med cremefraiche, urter og litt hakket rødløk og chili.

Bon appetit!

Tips: Chili sin carne, det vil si uten kjøtt, smaker også veldig bra. Her er det en god ide å servere chilien med ris. Bønner og ris komplementerer hverandre slik at vi bedre kan utnytte proteinet.

Tilberedningstid: 20 min.