Grillet asparges med brødsmuler, svartøyde bønner, mais og urter

Grillet asparges med brødsmuler, svartøyde bønner, mais og urter

Ingredienser

1 boks Bonduelle svartøyde bønner
(265 g drenert vekt)
1 boks Bonduelle mais
(140 g drenert vekt)
1–2 fedd hvitløk
2 store skiver brød
2 ss timian

3 ss olivenolje
1 bunt asparges ca. 600 g
½ bunt persille
40 g parmesan
1–2 ss sitronjuice
Salt
Svart pepper

Metode

  • Riv hvitløk fint, skjær brødet i små terninger og hakk timianen fint, bland godt og rist det gyllent i 2 ss olivenolje i en panne.
  • Rens asparges ved å skjære ca. 3 cm fra bunnen, bland dem i 1 ss olivenolje, salt og pepper. Grill dem på en varm grill i ca. 2 minutter og legg dem på en tallerken.
  • Hakk persille grovt og riv parmesan grovt.
  • Bland det ristede brødet med svartøyede bønner, mais og persille, tilsett sitronsaft, salt og pepper for smak. Fordel på asparges og dryss med parmesan.

Tips: kan lages med de fleste typer bønner, kikerter og linser.

(Tilbehør til 4 personer)