Grillet oksebiff med linsesmør

Grillet oksebiff med linsesmør

Ingredienser

DU SKAL BRUKE

800 g oksekjøtt,
8 timian-kvister
10 fedd hvitløk,
1 løk,
2 ss olivenolje,
grønn salat.

Linsesmør
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g),
2 sjalottløker,
4 fedd hvitløk,
¼ bunt timian,
1 ss olivenolje,
1,5 dl rødvin,
250 g smør,
salt og pepper.

Metode

SÅ ENKELT ER DET:

  1. Stek finhakket løk, hvitløk og timian i en panne med 1 ss olivenolje uten at den farges.
  2. Tilsett rødvin, kok den helt, rør med mykt smør og linser, krydre med salt og pepper.
  3. Rør smøret sammen som en pølse i et stykke bakepapir, og legg det til avkjøling i minst 1 time.
  4. Bland hakket timian og 1 ss. olivenolje i kjøttet, form som steiker og krydre godt med salt og pepper. 5. Stek i en varm grillpanne i ca. 2–3 minutter på hver side, og anret med linsesmør og grønn salat.

Tips: Smøret er flott for alt slags kjøtt fra grillen, bakt potet, grønnsaker og ikke minst brød.