Grov maispure med kikerter, chipotle-chili og krydderurter

Grov maispure med kikerter, chipotle-chili og krydderurter

Ingredienser

2 bokser Bonduelle mais
(2 x 140 g drenert vekt)

1 boks Bonduelle kikerter
(265 g drenert vekt)

1 fedd hvitløk

1 løk, ca. 50 g

2 ss oregano, fersk

2 ss olivenolje
1 rød chili / chipotle / røkt chili i kraft
2 dl cremefraiche 18 %
½ bunt koriander
Salt
Svart pepper
Brød

Metode

  • Kutt løk, hvitløk og oregano fint.
  • Stek det i en liten gryte med olivenolje i ca. 2 minutter, uten at det får farge.
  • Tilsett korn og kikerter, bland det til en grov puré og la det småkoke i 5 minutter.
  • Tilsett grovhakkede chipotle-chili, koriander og creme​​fraiche, og tilsett salt og pepper for smak.
  • Krydret maispure i en liten bolle med ristet brød.

Tips: Kan også brukes som pålegg på tortillabrodd bakt i ovn med cheddarost.