Harira suppe med linser og kikerter

Harira suppe med linser og kikerter

Ingredienser

250 g oksebog i små biter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)
1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper

Pynt: Dadler og sitronbåter

Metode

Så lett er det:

  1. Stek kjøttet i en gryte med olje.
  2. Hakk løk og hvitløk og stek med kjøttet.
  3. Ha på vannet, kok opp og fjern skummet
  4. Tilsett buljongterninger og kuttet bladselleri.
    La retten steke med lokk på til kjøttet er mørt.
    Sjekk retten etter ca. 1 time.
  5. Ha i urter, linser og kikerter og kok opp suppen.
    Smak til med salt og pepper og server med
    sitronbåter og dadler som i Marokko.

Tips: Suppen er også god, hvis man blender den.

Tilberedningstid: Ca. 1 ¼ time.