Kikæretzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling

Kikæretzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling

Ingredienser

4 stk. kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano

Tzatziki
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper

Metode

  • Flekk agurken på langs, skrap den fri for kjerner med en teskje og kutt den i små stykker.
  • Hakk rødløk, dill og mynte veldig fint og riv hvitløken på den fine siden av rivjernet.
  • Riv citronen på den fine siden av rivjernet og klem saften fra den, og rør den med yoghurt og resten av tzatzikien. Tilsett salt og pepper for smak.
  • Bank kyllingebryst flate mellom 2 stykker plast, bland dem i olje, oregano, salt og pepper.
  • Grill kyllingen på en varm grill i ca. 1–2 minutter på hver side.
  • Anrett kyllingen med kikerttzatziki, kan reti serveres med brød eller grønn salat

Tips: Kan lages med røde nyrebønner og svartøyde bønner.