Mais med chili på små tortillalumper med avokadomos, kylling og rødløk.

Mais med chili på små tortillalumper med avokadomos, kylling og rødløk.

Ingredienser

2 bokser Bonduelle chilimais
(drenert vekt 165 g)

2 kyllingbryst, ca. 200 g
1–2 ts paprika
2 ts oregano

1 ss olje

2 avokadoer, modne

1 ss limejuice
1 rødløk, ca. 50 g
1/4 bunt koriander
3–4 maistortillaer
Salt
Svart pepper

Metode

  1. Bland kylling i paprika, oregano, salt og pepper.
  2. Stek kjøttet i en varm panne i ca. 2–3 minutter på hver side. La kjøttet avkjøles litt og riv deretter i strimler.
  3. Mos avokadoen med en gaffel med limejuice, tilsett salt og pepper for smak.
  4. Kutt rødløken fint og hakk korianderen grovt.
  5. Skjær tortillabrødet ut med et glass eller en Bonduelle-boks til små tortillaer på ca. 5 cm i diameter. Legg dem på en bakeplate med bakepapir og bak ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 2–3 minutter til de er gyldne og sprøe.
  6. Legg tortillaene på en tallerken og smør dem med avokadomos. Fordel deretter kylling og mais, og anrett med løk og koriander.

Serveres med lime.

TIPS: Kan greit lages med okse og svin eller i store tacoskjell.