Oppskrifter

Mais og røde kidneybønner I taco skjell med sprø ribbe og ananas salsa

rec2

Ingredienser

2 bokser Bonduelle Mais og Røde Kidneybønner,

(drenert vekt 140 g)


2 dl cremefraiche, 18 %


1/4 bunt koriander

400 g stekt ribbe/svinekam

8-12 tacoskjell

Salsa

150 g ananas


3 vårløk


1/2 rød chili


1 usprøytet lime,

saft og fintrevet skall

20 g syltede grønne jalapeños

1ss væske fra jalapeñolaken

1ss melis


Salt


Svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær ananas i små terninger og finkutt vårløk og chili.
  2. Riv limeskallet med den fine siden av rivjernet og press saften.
  3. Finhakk jalapeños og bland det sammen med resten av salsa ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha mais og bønner i et dørslag og la vannet renne av. Grov hakk koriander og bland det sammen med cremefraiche, mais og bønner. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordelmais/røde kidneybønner i taco skjell, skjær kjøttet
i små munnfuller og fordel dem i taco skjellene.
  6. Anrett taco skjellene på et fat eller i små kurver.

Serveres med ananas salsa og drysses med litt ekstra koriander.

TIP: Man kan skifte ut koriander med basilikum og lageretten med kylling eller oksekjøtt i steden for.