Mais og røde nyrebønner i tacoskall med sprø ribbeinssteik og ananas-salsa

Mais og røde nyrebønner i tacoskall med sprø ribbeinssteik og ananas-salsa

Ingredienser

2 bokser Bonduelle mais og røde nyrebønner
(drenert vekt 140 g)

2 dl cremefraiche, 18 %

1/4 bunt koriander
400 g stekt ribbeinssteik/kamsteik
8–12 tacoskjell

Salsa
150 g ananas
3 vårløker
1/2 rød chili
1 lime, usprayet – juice og fint revet skall, hvorav
20 g syltede grønne jalapeños
1 ss væske fra jalapeños-kraften
1 ss melis
Salt og sort pepper

Metode

  1. Skjær ananasen i små terninger, og kutt vårløken og chiliene fint.
  2. Riv av skallet på limen, bruk den fine siden av rivjernet og press saften.
  3. Hakk jalapenoen fint og bland den med resten av salsaingrediensene. Tilsett salt og pepper for smak.
  4. Tilsett mais og bønner i en sikt og la alt vann dryppe av. Hakk korianderen grovt og bland den sammen med cremefraiche, mais og bønner. Tilsett salt og pepper for smak.
  5. Fordel mais / røde nyrebønner i tacoskjell, skjær
kjøttet i rette biter og fordel dem i tacoskjellene.
  6. Anrett takokjellene på et fat eller i små skåler.

Server med ananas-salsa og dryss litt ekstra koriander.

TIPS: Du kan erstatte koriander med basilikum, og lage det med kylling og oksekjøtt.