Maisfritter med tigerreker, black-eyed bønner, koriander, creme fraice og søt chilisaus

Maisfritter med tigerreker, black-eyed bønner, koriander, creme fraice og søt chilisaus

Ingredienser

2-3 bokser Bonduelle mais (2-3*140g drenert vekt)
½ boks Bonduelle black-eyed bønner
1 fedd hvitløk
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
10-12 tigerreker
½ bunt koriander
½ tsk. chiliflaker
Salt
Svart pepper
5 dl vegetabilsk olje til frittering
2 dl søt chilisaus
2 dl creme fraice 18%

Metode

  • Blend mais og hvitløk til en grov puré
  • Bland mel og bakepulver og rør det i maispuréen sammen med eggene – ett av gangen
  • Skyll bønnene i en sikt og la dem dryppe av
  • Vend inn bønnene, de grovhakkede tigerrekene, koriander og chiliflak i maispuréen og smak til med salt og pepper
  • Form maiskakene med en spiseskje og stek dem i varm olje i en liten gryte i ca. 3-4 minutter til de flyter opp i toppen av oljen. La dem dryppe av på fettsugende papir
  • De varme og sprø maisfrittene anrettes med søt chilisaus og kald creme fraice

Tip:
Rekene kan byttes ut med blåskjell eller kamskjell.