Quinoa bakt med ricottaost, purre og brødsmuler

Quinoa bakt med ricottaost, purre og brødsmuler

Ingredienser

2-3 purreløk, ca. 800 g
1 rød chili
¼ bunt oregano
10 kvister timian
2 boks Bonduelle Det Lille Twist quinoa
(drenert vekt 60 g)
150 g ricottaost
1 sitron, revet skall og saft
2-3 ss pankorasp
Salt
Svart pepper

Metode

For 1 person

  1. Rens purreløk, del dem på langs og i to.
  2. Finkutt chili, grovhakk oregano og riv sitronskallet på
    den fine siden av rivjernet.
  3. Rør ricottaosten sammen med quinoa, sitronskall og saft fra sitronen.
    Smak til med salt og pepper.
  4. Legg purreløk i en liten langpanne med bakepapir, fordel
    ricottaosten over, dryss med chili og oregano og avslutt med pankorasp.
  5. Retten stekes i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Retten kan brukes som tilbehør til kjøtt og fisk eller som en selvstendig vegetarrett.