Salat med linser rørt med grov sennep, grillet vårløk og råe rødbeter

Salat med linser rørt med grov sennep, grillet vårløk og råe rødbeter

Ingredienser

1–2 boks(er) Bonduelle linser (265 g drenert vekt)
12 vårløker
1 ss olivenolje
200 g rødbeter, gul eller rød
1 ss sitronjuice

2 ss grov sennep
¼ bunt gressløk
Salt
Svart pepper
Evt. røkt paprika

Metode

Rens vårløkene og bland dem i olivenolje, salt og sort pepper.

Grill løkene hardt på grillen eller i en grillpanne.

Skrell de rå rødbetene og kutt dem meget fint i skiver på mandolin, marinér dem med sitronjuice, salt og pepper.

Bland linsene med sennep, og tilsett salt og pepper for smak.

Kutt gressløken fint og bland den inn.

Legg rødbetskivene på en tallerken og spred linsene på dem, legg de grillede vårløkene oppå og dryss med ekstra vårløk.

Tips: Kan også lages med rå skiver av squash og eple

(Tilbehør til 4 personer)