1. >Oppskrifter
  2. >Sommerrisotto med mais, tomat og timian

Sommerrisotto med mais, tomat og timian

Middels
4 personer
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 purreløker

2 bokser Bonduelle mais (drenert vekt 2 x 140 g)

1 boks hakkede tomater

1 løk

2 fedd hvitløk

¼ bunt timian

Persille

200 g risottoris

5–6 dl grønnsaksbuljong

100 g smør

Parmesanost

Olivenolje

Salt og pepper
Ingredienser til 4 personer
2 purreløker

2 bokser Bonduelle mais (drenert vekt 2 x 140 g)

1 boks hakkede tomater

1 løk

2 fedd hvitløk

¼ bunt timian

Persille

200 g risottoris

5–6 dl grønnsaksbuljong

100 g smør

Parmesanost

Olivenolje

Salt og pepper
  1. Trinn 1
    Rens og hakk grønnsakene fint og stek dem lett med kuttet timian i olivenolje i en gryte.
  2. Trinn 2
    Tilsett ris, bland det godt og hell deretter i hakkede tomater og mais.
  3. Trinn 3
    Tilsett buljong litt om gangen, og rør ofte til risen er mør og fortsatt sprø (ca. 20–25 min).
  4. Trinn 4
    Bland smørterningene og litt revet parmesan inn i risottoen, og tilsett salt og pepper for smak.
  5. Trinn 5
    Anrett sommerrisottoen med grovhakket persille og revet parmesan.
Tips:
Du kan bruke forskjellige bønner isteden for mais.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende