Soppsalat med linser, urter og geitost

Soppsalat med linser, urter og geitost

Ingredienser

400 g soppblanding

400 g persillerot

2 fedd hvitløk

1 rødløk, ca. 50 g

¼ bunt oregano

2 ss olivenolje

1 boks Bonduelle linser (265 g drenert vekt)
100 g geitost, f.eks. Tebstrubgård
¼ bunt mint
Salt
Svart pepper

Metode

  • Rens svampene og skjær dem i mindre stykker.
  • Rens persillerøttene og skjær dem på langs i tynne stenger.
  • Kutt rødløk, hvitløk og oregano fint.
  • Stek røtter, løk og hvitløk i olje i en varm panne til lett brunet, bland oregano i den, og tilsett salt og pepper for smak.
  • Anrett på et lite fat, hvorpå linser og ost spres, og dryss grovhakket peppermynte.
  • Server med brød og ekstra olivenolje.

Tips: Serveres som tilbehør til både fisk og kjøtt, kan greit spises som vegetarrett, kan også lages med kikerter.