Stekte kikerter med varme krydder, spisskål, cashewnøtter, sitron og fersk koriander

Stekte kikerter med varme krydder, spisskål, cashewnøtter, sitron og fersk koriander

Ingredienser

Kikerter kan bli spist som snacks eller drysset i en salat.
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 liten spisskål
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1/2 ts chilipulver (kan utelates)

2 ss olivenolje
50 g ristede cashewnøtter
½ bunt koriander
1 sitron

Metode

  • Tilsett kikerter i en sikt og la dem dryppe godt av
  • Halver spisskålen på langs, og skjær den i lange båter.
  • Stek kikerter i en panne i olivenolje med krydder i ca 2–3 minutter.
  • Tilsett kålen i pannen og bland det godt sammen. Kålen skal bare ha litt varme, slik at den fortsatt er sprø.
  • Anrett kikerter og kål sammen med grovhakket koriander, cashewnøtter og server med sitron.

 

Tips:
Kan også lages med linser, hvite bønner og mais.
Kikerter kan bli spist som snacks eller drysset i en salat.