Tunsalat med agurk, røde nyrebønner, grov sennep og knekkebrød

Tunsalat med agurk, røde nyrebønner, grov sennep og knekkebrød

Ingredienser

1 boks Bonduelle røde nyrebønner (250 g drenert vekt)
2 bokser tunfisk i vann, drenert
1/2 agurk
1 grønt eple
2 ss grov sennep

1 sitron, usprayet
2 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
4–8 stk. tynne, avlange knekkebrød eller grillet brød
Dill

Metode

  • Skrell agurken, flekk den på langs, skrap ut kjernene og skjær den i skiver.
  • Skjær eplet i tynne båter.
  • Riv skallet av en sitron på den fine siden av rivjernet og press ut saften
  • Rør sennep sammen med sitronjuice og olivenolje, tilsett salt og pepper for smak.
  • Bland det hele forsiktig sammen til en salat, tilsett salt og pepper for smak. Anrett salaten på knekkebrød og dryss persille.

Tips: kan greit lages med røkt makrell eller annen fisk

(Tilbehør til 4 personer)