Vegetargryte med nyrebønner og maispuré

Vegetargryte med nyrebønner og maispuré

Ingredienser

2 bokser Bonduelle røde nyrebønner (500 g drenert vekt),
4 mellomstore søtpoteter
(ca. 600 g),
2 rødløk,
½ blomkål,
Olivenolje,
Ca. 3 dl vann,
½ terning grønnsaksbuljong,
1-2 ss tamari eller soyasaus,
1 lime,

Maispuré: 2 bokser Bonduelle gourmetmais (280 g drenert vekt), 4–5 ss pisket fløte, salte mandler, Thai-basilikum.

Metode

Så enkelt er det:

  1. Skyll bønnene i en sikt og avdrypp.
  2. Skrell søtpoteter og skjær i tynne skiver, løk i båter og blomkål i buketter.
  3. Stek i olje i en kasserolle.
  4. Tilsett vann og buljongterning, og la det småkoke i 10 minutter.
  5. Tilsett bønner i gryten og varm dem opp. Tilsett tamari og limejuice for smak.
  6. Bland mais og fløte sammen, og server som topping på gryteretten sammen med et dryss av mandler og urter.

Bon appetit!

Tilberedningstid: 20 min.