1. >Nyheter
  2. >3 fordommer om hermetisk mais

Lekre, søte og sprø med helt spesielle egenskaper gjør hermetisk mais til en atypisk kornsort, som vi spiser som en grønnsak. Tre fordommer om hermetisk mais.

Hermetisk mais er for søtt.

 

FAKTA

Barn elsker den søte smaken av hermetisk mais fordi det er søt mais som er i boksen. Og de er ikke de eneste. Den atypiske kornsorten, som vi altså bruker som grønnsak, er rik på karbohydrater, mens dens glykemisk indeks er lav. Det høye karbohydratinnholdet (6 ganger så mye som proteininnholdet) ga et rykte om å være næringsrik – nesten hellig – for de amerikanske indianerne i både sør og nord. Mais er også kilde til fiber og vitamin B9 og inneholder en antioksidant kalt zeaxantin, som stammer fra maisens botaniske navn: Zea Mays.

I dag spises mais direkte fra kolben i hele Europa, enten kokt eller grillet. I Danmark og i land som Frankrike, Italia og Spania nytes kokte, søte mais for det meste i blandet salat.

Hermetisert mais har høyt fettinnhold.

 

FAKTA

Hermetisert mais inneholder under 2 g fett pr. 100 g. I tillegg har den et ganske lavt kaloriinnhold (kun 106 kcal pr. 100 g mais). Omvendt er det en kilde til fiber og antioksidanter, men også kalium, magnesium, mangan og vitaminer, inkludert vitamin B9, gjør mais til en naturlig del av en tilpasset, sunn og avbalansert diett. Samtidig skal alle som er følsomme eller intolerante overfor gluten vite at mais ikke inneholder gluten. 

Kilde
 

Hermetisk mais inneholder tilsetningsstoffer.

 

FAKTA

Hermetisert mais består kun av søte maiskjerner (garantert GMO-fritt), vann og salt. Sukker finnes naturlig i mais, og de aller fleste hermetiserte maisprodukter har et naturlig innhold av sukker, men du bør lese etiketten for å være helt sikker. Vår mais er dyrket spesifikt til Bonduelle fra spesielle sorter, hovedsakelig i det sørvestlige Frankrike, der klimaforholdene er spesielt gunstige for mais. Innen 6 timer etter innhøstingen pakkes kjernene for å bevare den gode smaken. Fordelen med hermetisk mais er naturligvis at den er tilgjengelig året rundt, og kan nytes i alle sesonger. Fra juli og helt til september er det opplagt å nyte smaken av de friske maiskolbene – kokt eller grillet med smør til.