1. >Nyheter
  2. >Tre grunner til at hermetikk er miljøvennlige

Hermetikk bevarer grønnsakene når de er på sitt høyeste og gjør dem tilgjengelige året rundt, samtidig som hermetikkboksene kan brukes om igjen i det uendelige. Hermetisering av mat begynte i det 19. århundre og gjør hermetikkboksen til en viktig del av vår tid med muligheten til å kombinere praksis og økologi. Nok til at hermetikkboksen fortjener mye ros.

 

Nyt dem året rundt

Grønnsaker modnes på ulike tidspunkter av året og beriker oss utover sesongen med f.eks. vårløk, sommerens tomater og den kalde årstidens rotfrukter, som f.eks. rødbeter. For å unngå ensformighet på kjøkkenet, kan vi nyte grønnsakssmaker året rundt takket være hermetikk.

Når grønnsakene høstes ved perfekt modenhet er de spesielt ernæringsmessige og velsmakende, og ettersom de pakkes straks etter innhøstingen bevares de fleste av næringsstoffene (vitaminer, mineraler, fiber) uten at det må tilsettes konserveringsmidler.

Effektiv mot bruk-og-kast-kulturen

Produksjon av hermetiske grønnsaker er ofte plassert nær produksjonsområder som åkre og fruktplantasjer, samt utskipningshavn. På denne måten reduseres kostnadene og CO2-utslippet i forbindelse med transport. I tillegg bruker vi de nye generasjonene av hermetikkbokser som er lettere og mer stablevennlige, noe som gjør det mulig å transportere store mengder mer effektivt på mindre plass. Hermetisering hindrer at matvarene blir skadet og dermed ubrukelige i matlagingen, noe som også bidrar til mindre matavfall. Og sist, men ikke minst, kan alle hermetiske grønnsakene nytes året rundt og ikke bare i en kort periode.

​​​​​​​Energivennlig oppbevaring

Hermetikk oppbevares i vanlig romtemperatur. Når hermetikk først er produsert, bruker det ikke mer energi. Hermetikk trenger hverken å transporteres kjølig eller oppbevares i kjøleskap eller fryser. 

Gjenbrukbar emballasje

Metallet i hermetikkbokser er 100 % gjenvinnbart. Faktisk beholder stål og aluminium sine egenskaper og tekniske yteevne etter gjenbruk. Siden stål og aluminium er «monomaterialer», er det lettere å sortere fra annet husholdningsavfall og mye lettere å gjenvinne i emballasjefabrikkene enn mange andre emballasjeformer.

Gjenvinningen gjør det mulig å begrense forbruket av naturressurser (jernmalm til stål og bauksitt til aluminium), som er nødvendig ved produksjon av metaller. I tillegg kommer besparelsen av vann og energi som er nødvendig ved fremstilling av metall, så har du emballasje som kan gjenbrukes i det uendelige!