Maissuppe med sopp, bønner, ristet brød og skyr

Maissuppe med sopp, bønner, ristet brød og skyr

Ingredienser

2 bokser Bonduelle mais
(2 x 140 g drenert vekt)

400 g poteter

1 løk, ca. 50 g

2 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 buljongterning, grønn

1 liter vann
250 g sopp, villsjampinjong
4 timian-kvister, hakket
4 skiver brød, ristet
Skyr
Brønnkarse
Salt og sort pepper

Metode

  • Skrell poteten og skjær dem i mindre stykker.
  • Kutt løken og hvitløken fint, og stek i en stor gryte sammen med potetene.
  • Tilsett buljongterning og vann, og kok i 30 minutter til potetene er møre.
  • Tilsett mais og bland godt sammen. Tilsett salt og pepper for smak.
  • Rens soppene, skjær dem i skiver, rist dem av i olje med timian, og krydre med salt og pepper.
  • Anrett den varme suppen i små varme suppeboller med 1 stykke ristet brød med sopp og ekstra mais, brønnkarse og skyr.

Tips: Suppen kan også lages med hvite bønner, kikerter og linser.