Chili con carne med svarte bønner
Middels
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 bokser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drenet vekt)
2 løk
Olje
400 g hakket oksekjøtt 10 %
½ rød mild chili
1 ½ ts spisskummen
¼ ts kanel
2 bokser flådde cherrytomater
3 ss tomatkonsentrat
25 g mørk sjokolade 80 %
Salt og pepper
Topping:
2 dl creme fraiche 18 %
1 dl koriander- og mynteblader
1 liten rød løk
½ mild rød chili
2 løk
Olje
400 g hakket oksekjøtt 10 %
½ rød mild chili
1 ½ ts spisskummen
¼ ts kanel
2 bokser flådde cherrytomater
3 ss tomatkonsentrat
25 g mørk sjokolade 80 %
Salt og pepper
Topping:
2 dl creme fraiche 18 %
1 dl koriander- og mynteblader
1 liten rød løk
½ mild rød chili
Ingredienser til 4 personer
4 bokser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drenet vekt)
2 løk
Olje
400 g hakket oksekjøtt 10 %
½ rød mild chili
1 ½ ts spisskummen
¼ ts kanel
2 bokser flådde cherrytomater
3 ss tomatkonsentrat
25 g mørk sjokolade 80 %
Salt og pepper
Topping:
2 dl creme fraiche 18 %
1 dl koriander- og mynteblader
1 liten rød løk
½ mild rød chili
2 løk
Olje
400 g hakket oksekjøtt 10 %
½ rød mild chili
1 ½ ts spisskummen
¼ ts kanel
2 bokser flådde cherrytomater
3 ss tomatkonsentrat
25 g mørk sjokolade 80 %
Salt og pepper
Topping:
2 dl creme fraiche 18 %
1 dl koriander- og mynteblader
1 liten rød løk
½ mild rød chili
- Trinn 1Skyll bønnene i en sikt og la det dryppe av.
- Trinn 2Hakk løk og surr med kjøtt til det er brunet.
- Trinn 3Ha i krydder og begge tomattyper i en gryte og la det surre i 5 minutter.
- Trinn 4Tilføy sjokolade og bønner i gryten og la dem bli gjennomvarme.
- Trinn 5Smak til med salt og pepper.
- Trinn 6Server i skål med creme fraiche, urter og litt hakket rød løk og chili.
Tips:
Chili sin carne, det vil si uten kjøtt, smaker også veldig godt. Her er det lurt å servere chilien med ris. Bønner og ris komplimenterer nemlig hverandre slik at vi kan utnytte proteinene bedre.
Se også: