1. >Siden 1853
  2. >Til alle samarbeidspartnere – la oss kultivere samarbeidet

3.100 samarbeidspartnere og like mange inspirerende møter

I livet er det noen møter som er viktigere enn andre. De hjelper oss å vokse, utvikle oss, oppdage nye ting og ta de rette valgene. Hos Bonduelle er vi så heldige at vi ikke bare har ett, men hele 3 100 inspirerende møter. Dette er møter med våre bønder og samarbeidspartnere, menn og kvinner som vi har en tett og bærekraftig relasjon til basert på gjensidig tillit og respekt.

Men hva er egentlig en bærekraftig relasjon?
 

Å gi og motta!

Vi kan først snakke om en relasjon for utveksling og deling når hver enkelt bidrar med det de har på hjertet.

Hos Bonduelle er modellen vi har bygd opp med våre samarbeidende bønder essensielt, fordi den bidrar med så mye: muligheten til avlingsrotasjon som hindrer at jorden blir utarmet, optimal produksjon for å unngå avfall, planlegge best mulig såing, samt sikre den beste avlingen målt etter utbytte og kvalitet.

Det er også fordeler for våre samarbeidende bønder. Partnerskapet med Bonduelle er et løfte om faste priser uavhengig av globale priser, et rettferdig vederlag og deling av know-how med 240 agronomer, landbruksingeniører og teknikere. For både å sikre bøndene gode forhold og uavhengighet, utgjør omsetningen deres i Bonduelle høyst 20 % av den totale omsetningen.

Så, er alle fornøyde? Ja, men først og fremst lojale. Når bøndene vi samarbeider med har sagt ja til oss, blir de hos oss i gjennomsnitt 16 år på verdensbasis og 20 år i Frankrike.

Nærhet og deling: Næring til en bærekraftig relasjon

En nær relasjon må vedlikeholdes hver dag. Ved å være tilstede for hverandre og bruke tid sammen.

Hos Bonduelle insisterer vi på å være fysisk til stede hos våre bønder for å støtte opp, og utveksle ideer og kunnskap. Det er primært våre agronomiske veiledere som er i daglig kontakt med bøndene. Disse landbruksspesialistene står side ved side med bøndene for å gi råd om vekststadier – fra såing til innhøsting, samt kulturell og administrativ styring. Deres rolle er å overføre know-how og tilpasse den etter lokale forhold med jord- og kunnskapsutveksling.

Et annet høydepunkt i samarbeidet er «le Salon International de l' Agriculture». Hvert år inviterer vi ca. 250 bønder og deres familier i Frankrike til å besøke messen og dele deres arbeid med oss.

Og viktigst av alt – dele våre felles verdier

Å være partnere er først og fremst å jobbe i samme retning og ha felles verdier. Det er avgjørende for oss: 96 % av våre partnerbedrifter er underskrivere av det globale, agronomiske charteret, «Supply Charter», som vi skrev i 1996. Et dokument som kombinerer alle aktører i gruppen med en felles forståelse og aksept for produktkvalitet, matvaresikkerhet og riktig risikostyring.