1. >Siden 1853
  2. >6 løfter om bærekraftig landbruk

 

Respekt for jorden og stor lidenskap for grønnsaker er grunnelementene som har skapt og utviklet vår virksomhet gjennom årene. For å lykkes med den plantebaserte revolusjonen, arbeider Bonduelle etter 6 løfter basert på ekspertise om landbruksindustrien. Konsernet har bygd opp kunnskap og erfaring fra 54 lokaliteter i de mest egnede områdene, hvor det produseres så tett som mulig på sluttkundene. origine France

1. Vi respekterer årstidene

Optimeret produktion og respekt for aarstider

Våre grønnsaker* dyrkes i passende terreng og høstes når de er modne i høysesongen. Grønnsakene tilberedes deretter lokalt i løpet av 24 timer for å bevare smaken, konsistensen, vitaminene og mineralene.

I dag dyrkes 80 % av grønnsakene våre i Frankrike. 100 % av grønnsakene dyrkes sesongbestemt og i de best egnede regionene. Vi har over 30 sorter som produseres i Frankrike og høstes når de er modne, og deretter tilbys som friske, hermetiske eller frosne produkter.

Vårt sortiment av grønne bønner, erter, gulrøtter og flageolettbønner er av 100 % fransk opprinnelse.


* Med unntak av belgfrukter, korn og underentreprise for andre merker, der vi står for produksjon og pakking av produktene deres. 

2. Vi reduserer bruken av pesticider (plantevernmidler)

Reduktion af pesticider

Våre Bonduelle-partnere med over 2 000 bønder i hele Europa gir oss muligheten til å:

> Samarbeide med våre partnere om å bruke alternative teknikker for økologisk jordbruk. Dette kan være mekanisk luking og bruk av fiberduk og insektsnett.

> Oppnå sterk lojalitet fra Bonduelles landbrukspartnere der over 90 % av kontraktene fornyes fortløpende. Noen kontrakter fornyes over flere generasjoner.

> Teste nyskapende landbrukspraksis i våre tre forsøksbedrifter for å nå våre 2025-mål, som er å sikre at 100 % av våre dyrkede arealer har minst to alternative, bærekraftige jordbruksteknikker.

Les mer om vår mais med sertifiseringen «Ingen pesticidrester».

3. Vi beskytter biologisk mangfold og jord

Beskyttelse af biodiversitet og jord

Vi hjelper våre landbrukspartnere med å dyrke åkrene så naturlig som mulig for å beskytte jorden og sikre biologisk mangfold. Vi kjenner hver enkelt av våre partnere, og besøker dem regelmessig på gården ca. én gang per uke eller oftere ved innhøsting.

Landbrukspartnerne evalueres fortløpende for å sikre at de bruker best mulig landbrukspraksis som beskrevet i vår Agronomic Charter, og som ble etablert i 1996.

Charteret oppfordrer spesielt til:

  • bruk av 100 % GMO-fritt frø
  • avlingsrotasjoner
  • direkte såsystemer
  • bærekraftig forvaltning av vann (drypp- og vannsensorer)

4. Vi reduserer tilsetningsstoffer

Reduktion af tilsaetningsstoffer

Vi har som mål å bruke kortest mulige ingredienslister og minimerer tilsetningsstoffer i alle våre produkter.

Alle våre produktoppskrifter er siden 2014 både palmeoljefrie, uten mettet fett, uten glukose-fruktosesirup, uten kunstige farger, konserveringsmidler og kunstige smaksstoffer i samsvar med vårt charter om produktutvikling, som utelukker kontroversielle tilsetningsstoffer.

Vi garanterer også den ernæringsmessige kvaliteten ved å forbedre våre produktoppskrifter fortløpende, samt redusere salt- og sukkerforbruket når det er mulig.

5. Vi tilbyr økologiske produkter

Oekologiske alternativer

Vi tilbyr stadig flere økologiske produkter i sortimentet vårt. I tillegg garanterer vi avsetningsmuligheter for alle våre økologiske partnere.

Vi oppfordrer også bøndene om å konvertere helt til økologisk landbruk ved å tilby teknisk rådgivning, samt gjennom ukentlige feltbesøk i overgangsperioden fra konvensjonelt landbruk til økologisk landbruk. Hvert år benytter stadig flere økologiske bønder seg av denne støtten.

 

6. Vi utvikler bærekraftig emballasje

Baeredygtig emballage

I dag er alle våre hermetikkbokser og glassbeholdere allerede gjenbrukbare i det uendelige. For å nå våre 2025-mål om at emballasjen skal være 100 % klar til gjenbruk eller gjenvinning, sikrer vi at alle våre materialer (inkludert plast) gradvis blir klart til gjenbruk eller deponering med de allerede etablerte eller planlagte gjenbruks- og returkanalene.

Vi arbeider med økologisk design av vår emballasje for å optimalisere vekten og integrere optimal bruk av resirkulerte eller biobaserte materialer for å redusere bruken av fossilt brensel. Vi prøver også å øke oppmerksomheten rundt sirkulær økonomi ved å oppmuntre til gode sorteringsvaner.