1. >Oppskrifter
  2. >Grillet oksebiff med linsesmør

Grillet oksebiff med linsesmør

Lett
4 personer
90 min.
Ingredienser
til 4 personer
800 g oksekjøtt

8 timian-kvister

10 fedd hvitløk

1 løk

2 ss olivenolje

Grønn salat

Linsesmør:

1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)

2 sjalottløker

4 fedd hvitløk

¼ bunt timian

1 ss olivenolje

1,5 dl rødvin

250 g smør

Salt og pepper
Ingredienser til 4 personer
800 g oksekjøtt

8 timian-kvister

10 fedd hvitløk

1 løk

2 ss olivenolje

Grønn salat

Linsesmør:

1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)

2 sjalottløker

4 fedd hvitløk

¼ bunt timian

1 ss olivenolje

1,5 dl rødvin

250 g smør

Salt og pepper
  1. Trinn 1
    Stek finhakket løk, hvitløk og timian i en panne med 1 ss olivenolje uten at den farges.
  2. Trinn 2
    Tilsett rødvin, kok den helt, rør med mykt smør og linser, krydre med salt og pepper.
  3. Trinn 3
    Rør smøret sammen som en pølse i et stykke bakepapir, og legg det til avkjøling i minst 1 time.
  4. Trinn 4
    Bland hakket timian og 1 ss. olivenolje i kjøttet, form som steiker og krydre godt med salt og pepper.
  5. Trinn 5
    Stek i en varm grillpanne i ca. 2–3 minutter på hver side, og anret med linsesmør og grønn salat.
Tips:
Smøret er flott for alt slags kjøtt fra grillen, bakt potet, grønnsaker og ikke minst brød.