1. >Oppskrifter
  2. >Salat med linser rørt med grov sennep, grillet vårløk og råe rødbeter

Salat med linser rørt med grov sennep, grillet vårløk og råe rødbeter

Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
1–2 boks(er) Bonduelle linser (265 g drenert vekt)

12 vårløker

1 ss olivenolje

200 g rødbeter, gul eller rød

1 ss sitronjuice

2 ss grov sennep

¼ bunt gressløk

Salt

Svart pepper

Evt. røkt paprika
Ingredienser til 4 personer
1–2 boks(er) Bonduelle linser (265 g drenert vekt)

12 vårløker

1 ss olivenolje

200 g rødbeter, gul eller rød

1 ss sitronjuice

2 ss grov sennep

¼ bunt gressløk

Salt

Svart pepper

Evt. røkt paprika
  1. Trinn 1
    Rens vårløkene og bland dem i olivenolje, salt og sort pepper.
  2. Trinn 2
    Grill løkene hardt på grillen eller i en grillpanne.
  3. Trinn 3
    Skrell de rå rødbetene og kutt dem meget fint i skiver på mandolin, marinér dem med sitronjuice, salt og pepper.
  4. Trinn 4
    Bland linsene med sennep, og tilsett salt og pepper for smak.
  5. Trinn 5
    Kutt gressløken fint og bland den inn.
  6. Trinn 6
    Legg rødbetskivene på en tallerken og spred linsene på dem, legg de grillede vårløkene oppå og dryss med ekstra vårløk.
Tips:
Kan også lages med rå skiver av squash og eple.