Om Bonduelle

 

Bonduelle er en familieeid virksomhet som ble grunnlagt i 1853 av Louis Lesaffre og Louis Bonduelle. De startet med å lage alkohol, og i 1862 kjøpte de en fabrikk i Renescure i Nord-Frankrike, hvor vi fremdeles i dag har vår største fabrikk. I 1929 sådde de 16 hektar erter på jorden rundt fabrikken, og i juli samme år hadde de produsert hele 90.000 esker erter. Det ble starten for det som i dag er én av verdens største grønnsaksprodusenter.

I 1989 opprettet man Bonduelle Nordic A/S som et selvstendig datterselskap til Bonduelle-konsernet, og i dag sitter vi 11 dedikerte medarbeidere på vårt kontor i Herlev.

Familiehistorien betyr mye for oss, og vi er stolte av at vår øverste direktør er Christophe Bonduelle. I alt har 7 generasjoner av Bonduelle-familien vært involvert siden 1853.

Bonduelle Nordic tilbyr og selger i dag grønnsaker til både Foodservice-sektoren samt detaljistsektoren i hele Norden. Fortrinnsvis selges det konserverte og frosne grønnsaker til disse sektorene i dag. Det skjer under Bonduelle-merket, men også under kjedenes egne merker.

 

Bildet er tatt i 1919 foran huset i Renescure, og viser André Bonduelle med sin familie.

RETAIL
Vi har etablert en særdeles god og solid plattform i hele Norden med etablerte og dyktige samarbeidspartnere på alle de nordiske markeder.

I Danmark samarbeider vi med A-Brands om salgsbearbeidelsen i butikkene. KAM-kontakten blir ivaretatt fra vårt hovedkontor i Herlev.

I Sverige samarbeider vi med Movement AB i Malmø om salgsbearbeidelsen av svenske butikker. KAM-kontakten blir ivaretatt fra vårt hovedkontor i Herlev.

I Norge har vi inngått en samarbeidsavtale med Jensen & Co i Oslo, som har hele ansvaret for Bonduelles aktiviteter i Norge, dog fortsatt med referanse til kontoret i København.

Finland blir håndtert gjennom en importør, Oy Conaxess Trade Finland AB, som har både KAM- og salgsansvaret i Finland, med referanse til kontoret i København.


FOODSERVICE-SEKTOREN

I Danmark har vi alliert oss med én svært profesjonell og engasjert partner, Haugen Gruppen A/S. Samarbeidet omfatter både frosne så vel som konserverte grønnsaker, heriblant vår Easybag® konserveringspose.

I Sverige har vi hatt et langvarig og meget fruktbart samarbeide med AB Tage Lindblom i Järfalla ved Stockholm. I dag er vi sammen med dem ledende på markedet for en rekke konserverte grønnsaksprodukter.