Stekte kikerter og røde nyrebønner med rød pepper, hvitløk og brødsmuler

Stekte kikerter og røde nyrebønner med rød pepper, hvitløk og brødsmuler

Ingredienser

500 g svinekotelett

2 rosmarin-kvister

1 boks Bonduelle kikerter
(265 g drenert vekt)

1 boks Bonduelle røde nyrebønner
(250 g drenert vekt)

50 g løk

2 fedd hvitløk

1–2 ss olivenolje
¼ bunt oregano
2 røde paprikaer
40 g parmesanost
2 skiver brød, i grove terninger
Salt
Svart pepper
Sitron

Metode

  1. Kutt løken og hvitløken fint. Hakk oregano grovt.
  2. Stek løk, hvitløk og oregano i olje i en panne til lysebrunt.
  3. Tilsett kikerter og røde nyrebønner, brun godt og tilsett salt og pepper for smak.
  4. Halver paprikaene på langs, fjern kjernene og legg dem i en stekepanne med bakepapir.
  5. Fyll paprikaen med kikerter og røde nyrebønner, og dryss revet ost og brødterninger. Bak dem i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.
  6. Hakk rosmarin grovt, bland kjøttet inn i det, krydre med salt og pepper og stek det i en varm panne i olje i ca. 3 minutter på hver side. Anrett kjøttet med bakt paprika, og server med sitron.

Tips: Serveres som tilbehør til både fisk og kjøtt, kan greit spises som vegetarrett, kan også lages med karribønner og chilibønner.